Budanje

Info: 

ENOTA BUDANJE,
BUDANJE 24,
5271 VIPAVA

E: budanje.vrtec@gmail.com
T: (05) 364 50 41
Poslovalni čas enote: od 6.30 do 16.00

V Budanjah imamo v šolski stavbi dva oddelka vrtca, enega heterogenega za drugo starostno obdobje in enega kombiniranega. Sodelovanje med vrtcem in šolo močno živi, tudi krajani radi sodelujejo z vrtcem in
obratno. Vrtec v Budanjah ima izredno lepo igrišče, s pogledom na Vipavsko dolino.

ST.

IME SKUPINE in e-naslov

VZGOJITELJICA

POM. VZG.

3 – 6 let

PIKAPOLONICE
pikapolonice.budanje@mojedete.si

Urška Kravos

Erik Michelizza

1 – 2 leti

METULJI
metulji.budanje@mojedete.si

Tjaša Troha

 Polona Vidrih

Zadnji dogodki

30 Maj 2018 - 07:36

Teden dni pred svetovnim dnevom čebel, 20. majem, smo se v skupini Pikapolonice posvetili ogroženi žuželki – čebeli. Čebela je zelo pomembna pri opraševanju rastlin in s tem pri zagotavljanju hrane ljudem, njeni produkti – kot so: med, matični mleček, propolis ... – pa s svojimi zdravilnimi učinki blažijo oziroma zdravijo različne bolezni, s katerimi se soočamo ljudje.

21 Nov 2017 - 07:53

Projekt Gozdna pedagogika je v osnovi namenjen spoznavanju, odkrivanju in raziskovanju naravnega okolja, med katerega sodi tudi gozd. Prav gozd je tisti, ki je zaradi današnjega hitrega tempa življenja pogosto premalo obiskan. Gozd otrokom ponuja doživljanje ugodja ob gibanju, raziskovanje, odkrivanje, ustvarjanje, občutenje, skratka učenje skozi igro na naraven način in na konkretnih stvareh.

20 Feb 2017 - 19:20

»Vzgoja uma brez vzgoje srca, ni nobena vzgoja« je napisal že Aristotel in tega se v vrtcu v Budanjah zelo dobro zavedamo. Pred nekaj leti smo se v vrtcu odločili, da bomo sodelovali pri programu Etika in vrednote v vzgoji in izobraževanju, ki temelji na spoznanju, da imajo vrtci in osnovne šole zelo pomembno vlogo pri razvoju osebnosti otrok in mladostnikov.