Podnanos

Info: 

ENOTA PODNANOS,
PODNANOS 77,
5272 PODNANOS

T: 031 667 316
Poslovalni čas enote: od 6.30 do 16.00

Ob obnovi osnovne šole v Podnanosu, se je leta 2002 odprl tudi vrtec Podnanos. V stavbi osnovne šole sta dve igralnici namenjeni vrtcu, se je pa v letih, ko je bilo vpisa več, dodatno urejalo še druge prostore osnovne šole. Trenutno imamo en heterogen oddelek prvega starostnega obdobja in en heterogen oddelek pa drugega starostnega obdobja ter kombiniran oddelek. Vrtec tako kot vsi, ki domujejo v šolskih stavbah, sodeluje s šolo, s krajem, vključujejo se v vse kulturne dogodke, obiskujejo krajane in si imajo možnost ogledati dogajanje na kmetijah, pri raznih obrtnikih, veliko bivajo z naravo. Ob stavbi šole je urejeno manjše otroško igrišče, ki pa je žal le delno primerno urejeno za  vrtčevsko uporabo.

ST.

IME SKUPINE in e-naslov

VZGOJITELJICA

POM. VZG.

1-3 leta KROKODILČKI
krokodilcki.podnanos@mojedete.si
Mojca Tominc Nastja Tratnik

2-4 let

PAPAGAJČKI
papagajcki.podnanos@mojedete.si  

Anja Kompara

Silvija Rolfi

4–6 let

SLONČKI
sloncki.podnanos@mojedete.si

 Armin Vidmar

Tina Petrič 

Zadnji dogodki

20 Feb 2020 - 10:45

Podnanos, rojstni kraj slovenske himne!

Kraj Podnanos, znan tudi kot Šembid, velja kot rojstni kraj slovenske himne, saj sta prav tu živeli kar dve pomembni osebnosti, ki sta ji dali velik pečat.

23 Jul 2019 - 10:09

INDIJANSKO POLETJE V PODNANOSU

Z indijanskim poletjem ne označujemo obdobje toplejšega in sončnega vremena v jesenskem času, ampak obilico zanimivih dejavnosti, za katere so nas navdušili Indijanci in sonce v poletno - počitniškem času.

26 Maj 2019 - 20:01

V skupini Papagajčki, smo se že od začetka šolskega leta pogovarjali o temah, ki jih najdemo v projektu Živim zdravo, ki ga organizira Sobivanje; društvo za trajnostni razvoj. Večji poudarek in aktivnosti povezane s projektom pa smo začeli izvajati v mesecu januarju.

Vemo, da so v otrokovem razvoju obdobja, ki so najbolj primerna (t. i.. kritična obdobja), da se otrok nekaj nauči, pridobi določeno spretnost na najbolj učinkovit način. To smo želele izkoristiti in jim na njim primeren način pokazati oziroma predstaviti zdrav življenjski slog.

26 Maj 2019 - 19:52

V letošnjem letu vrtec Vipava praznuje 70 let delovanja. Ob njegovem častitljivem jubileju smo otroci ter strokovni delavci pripravili slavnostno prireditev. S točko so sodelovali tudi otroci iz skupin Slončki in Papagajčki iz vrtca Podnanos, ki so poustvarili odlomke iz znamenitega filma Tistega lepega dne, ki so ga snemali prav v Podnanosu.

13 Feb 2019 - 13:55

Odraslemu ponudimo žepno svetilko, ta pa jo bo spravil in le redko uporabil. Drugače je bilo v skupini Slončkov, saj smo z njeno svetlobo preprosto igrali. Svetilko smo nekaj časa uporabljali za ustvarjanje senc, odkrivanje lastnosti svetlobe ter celo namesto čopiča. Vsak otrok se je namreč postavil pred objektiv fotoaparata v katerega je z gibanjem žepne svetilke ustvarjal svetlobne črte. Fotoaparat je vsako premikanje zabeležil in združil v umetniško delo.

Preprost predmet je povezal temo iz fizike, umetnost in tehnologijo.