Ribnik II

Info: 

ENOTA RIBNIK II,
POT V ŽAPUŽE 14,
5270 AJDOVŠČINA

E:vodja.ribnik@mojedete.si
T:  (05) 365 78 61
Javljanje daljših odsotnosti:
M: 041 887 024 (Zbirna skupina: Oranžni metulji)
Poslovalni čas enote: od 6.00 do 17.00

Enota vrtca Ribnik II je bila zgrajena in odprta leta 2014, zgrajena je bila zaradi povečanega vpisa otrok v vrtec v zadnjih nekaj letih in je opremljena pretežno za otroke prvega starostnega obdobja. V vrtcu so oblikovani štirje oddelki, in sicer dva sta oddelka prvega, en drugega starostnega obdobja in en kombiniran oddelek. V vrtcu je tudi velika športna igralnica, ki služi za izvajanje gibalnih dejavnosti, srečanja za starše ter nudi možnost za izobraževanje zaposlenih
in staršev ter organizacijo različnih predstav za otroke. Vrtec ima prijetno urejeno otroško igrišče in leži na obrobju mesta Ajdovščina ob neposredni bližini stare enote Ribnik I.

ST.

IME SKUPINE in e-naslov

VZGOJITELJICA

POM. VZG.

3 – 4 leta

RUMENI METULJI
ru.metulji.ribnik@mojedete.si

Danijela Furlan

Adela Blažič

 4 – 5 let

ORANŽNI METULJI
or.metulji.ribnik@mojedete.si

Nina Koren

Janja Posega

2 – 3 leta

MODRI METULJI
mo.metulji.ribnik@mojedete.si

Maruša Praček

Andreja Groznik

1 – 2 leti

RDEČI METULJI
rd.metulji.ribnik@mojedete.si

Maja Lešnjak

Irena Kogoj

Zadnji dogodki

19 Apr 2020 - 12:34

Z igro do plesnih korakov
 
Z željo, da bi v projektu SKUM aktivno sodelovali in s tem obogatili področje ustvarjalnega plesa, smo začeli sodelovati z umetnico in plesno ustvarjalko, go. Mojco Leben.

7 Dec 2018 - 13:42

V sklopu tradicionalnega slovenskega zajtrka, smo v vrtcu gostili čebelarja Vera Počkarja. Otroke je poučil o delu čebelarja, življenju čebel, ter skrbi za naravo. Na veselje otrok je čebelar poskrbel tudi za degustacijo medu, otroci so se posladkali z lipovim, gozdnim in akacijevim medom. Pridne čebelice so pridelale res odlično sladico. Vsi smo uživali v sladkanju.

21 Nov 2017 - 15:13

Na dan tradicionalnega slovenskega zajtrka, smo otrokom pripravile skupno druženje. Zbrali smo se v skupini Oranžnih metuljev, kjer smo se v krogu najprej pogovorili o pomenu tega dne. Otroke smo spodbudili k razmišljanju o zdravi prehrani in pomenu zdravega zajtrka. S tem smo želeli obuditi kulturo zajtrka, ki se preveč pogosto opušča in dati poudarek lokalni ponudbi hrane. Našteli so hrano, ki so jo zaužili pri današnjem zajtrku. Otroci so presenetili s svojim poznavanjem sestavin, ki so sestavni del tradicionalnega slovenskega zajtrka.

1 Mar 2017 - 14:11

Potovanje otrok iz skupine Oranžni metulji v Otroškem vrtcu Ajdovščina se je začelo že v mesecu oktobru, v sklopu tedna otroka pod naslovom »Svet, v katerem želim živeti«. Z otroki smo začeli raziskovati in odkrivati, kakšen je pravzaprav naš svet, kako je sestavljen in kaj vse najdemo na njem. Odgovori otrok so bili zelo zanimivi, saj so bili mnenja, da je narejen iz zidu ali vej in da povsod na svetu rastejo rože … Naštete ideje smo uporabili za izhodišče spoznavanja našega planeta in se odločili, da odpotujemo okoli sveta ter odkrijemo glavne značilnosti celin.

14 Apr 2016 - 14:20

V sklopu modula tradicije smo v oddelku izvedli veliko najrazličnejših dejavnosti, v katere smo aktivno vključili tudi starše in stare starše otrok. Najprej smo se z otroki pogovarjali o tradiciji; kaj se prenaša iz roda v rod, kaj vse se naučimo od svojih staršev in starih staršev, kako praznujemo praznike ipd. Nadaljevali smo z življenjem nekoč; hiše, oblačila, pripomočki, stari predmeti, različne ročne spretnosti, otroške igrače idr.