Podnanos

Projekt Živim zdravo

V skupini Papagajčki, smo se že od začetka šolskega leta pogovarjali o temah, ki jih najdemo v projektu Živim zdravo, ki ga organizira Sobivanje; društvo za trajnostni razvoj. Večji poudarek in aktivnosti povezane s projektom pa smo začeli izvajati v mesecu januarju.

Vemo, da so v otrokovem razvoju obdobja, ki so najbolj primerna (t. i.. kritična obdobja), da se otrok nekaj nauči, pridobi določeno spretnost na najbolj učinkovit način. To smo želele izkoristiti in jim na njim primeren način pokazati oziroma predstaviti zdrav življenjski slog.

Tistega lepega dne v Podnanosu

V letošnjem letu vrtec Vipava praznuje 70 let delovanja. Ob njegovem častitljivem jubileju smo otroci ter strokovni delavci pripravili slavnostno prireditev. S točko so sodelovali tudi otroci iz skupin Slončki in Papagajčki iz vrtca Podnanos, ki so poustvarili odlomke iz znamenitega filma Tistega lepega dne, ki so ga snemali prav v Podnanosu.

Žepna svetilka kot čopič

Odraslemu ponudimo žepno svetilko, ta pa jo bo spravil in le redko uporabil. Drugače je bilo v skupini Slončkov, saj smo z njeno svetlobo preprosto igrali. Svetilko smo nekaj časa uporabljali za ustvarjanje senc, odkrivanje lastnosti svetlobe ter celo namesto čopiča. Vsak otrok se je namreč postavil pred objektiv fotoaparata v katerega je z gibanjem žepne svetilke ustvarjal svetlobne črte. Fotoaparat je vsako premikanje zabeležil in združil v umetniško delo.

Preprost predmet je povezal temo iz fizike, umetnost in tehnologijo.

"Gremo na sneg!"

... so bile besede, ki so te dni našim otrokom iz skupine »Slončki« iz Podnanosa in »Činele« iz Vrhpolja privabile velik nasmeh na obraz ter vzklike presenečenja in navdušenja. Iz zelenega in malce vetrovnega Podnanosa in Vrhpolja smo se v četrtek, 31. 1. 2019 odpeljali v bel in povsem miren Črni Vrh. Tam nas je čakala prijetno topla sobica, kjer smo se lahko pripravili na dogodivščine na snegu. Vsi toplo oblečeni smo kar stekli na zasnežene bregove in tako se je začelo naše uživanje. Da nam je bilo še lepše je poskrbelo kar vreme oziroma sneženje samo.

Pasavček v Podnanosu

 

V okviru izvajanja Nacionalnega programa varnosti cestnega prometa je v času od 12.3. do 23.3. 2018 potekala nacionalna akcija VARNOSTNI PAS.

Tudi v oddelku Podnanos smo se odločili, da sodelujemo pri tem projektu s sloganom Red je vedno pas pripet. Zato smo izvedli poučno popoldansko srečanje. Otroci skupine Papagajčki in Slončki so s svojimi starši ter starimi starši spoznavali, kako skrbeti za lastno varnost v prometu.

Podnanos skozi naše oči

ZAKLJUČEK PROJEKTA TURIZEM IN VRTEC

Skupina Slončki iz Podnanosa smo pripravili in izvedli zaključno prireditev projekta Turizem in vrtec z naslovom Podnanos skozi naše oči. Starši, bratje, sestre, stari starši, prijatelji, sosedje in vaščani so si Kulturnem domu Podnanos ogledali rezultat raziskovanja, odkrivanja in spoznavanja domačega okolja.

Podnanos

Info: 

ENOTA PODNANOS,
PODNANOS 77,
5272 PODNANOS

T: 031 667 316
Poslovalni čas enote: od 6.30 do 16.00

Ob obnovi osnovne šole v Podnanosu, se je leta 2002 odprl tudi vrtec Podnanos. V stavbi osnovne šole sta dve igralnici namenjeni vrtcu, se je pa v letih, ko je bilo vpisa več, dodatno urejalo še druge prostore osnovne šole. Trenutno imamo en heterogen oddelek prvega starostnega obdobja in en heterogen oddelek pa drugega starostnega obdobja ter kombiniran oddelek. Vrtec tako kot vsi, ki domujejo v šolskih stavbah, sodeluje s šolo, s krajem, vključujejo se v vse kulturne dogodke, obiskujejo krajane in si imajo možnost ogledati dogajanje na kmetijah, pri raznih obrtnikih, veliko bivajo z naravo. Ob stavbi šole je urejeno manjše otroško igrišče, ki pa je žal le delno primerno urejeno za  vrtčevsko uporabo.

ST.

IME SKUPINE in e-naslov

VZGOJITELJICA

POM. VZG.

1-3 leta KROKODILČKI
krokodilcki.podnanos@mojedete.si
Mojca Tominc Nastja Tratnik

2-4 let

PAPAGAJČKI
papagajcki.podnanos@mojedete.si  

Anja Kompara

Silvija Rolfi

4–6 let

SLONČKI
sloncki.podnanos@mojedete.si

 Armin Vidmar

Tina Petrič 

Subscribe to RSS - Podnanos