Ribnik I

Razveselimo starejše

V sodelovanju s študenti fakultete za socialno pedagogiko so otroci iz skupine Zelene pike in Zebre v ponedeljek,14. decembra obiskali stanovalce doma starejših občanov Ajdovščina.
V atriju so jim zaplesali in zapeli nekaj božičnih pesmi. Kljub temu, da so starejši nastop gledali iz notranjih prostorov so bili obiska otrok zelo veseli.
Študentje so občanom ob koncu izročili še novoletne voščilnice in jim zaželeli vse najlepše v teh prazničnih dneh.

Trgatev

Info: 
V sredo, 16.9.2020 smo se otroci skupin Zebre in Žirafe z avtobusom odpravili v Budanje na obiranje grozdja h gospodu Francu Kodele. Otroci so z navdušenjem pričakovali kaj se bo dogajalo, o dogodku obveščali starše in stare starše. V Budanjah so nas prijazno sprejeli, nam razkazali vinograd, trte in okolico.  Nabrali smo 10 gajbic grozdja. Gospod Franc je bil zelo zadovoljen in presenečen nad našimi spretnimi in marljvimi rokami. Otroške škarjice so bile ravno dovolj nabrušene za rezanje “slastne”rumene rebule.

Med vinogradom smo tudi veselo tekali, se igrali,opazovali naravo, se sladkali z grozdnimi jagodami in si pripravili pravi “ vinogradniški piknik” kot se za trgače spodobi.

Skupina Zebre in Žirafe.

Projekt Skum - Razglednice iz Vipavske doline

V začetku februarja smo začeli z Modrimi pikami v sklopu projekta SKUM, ki prinaša v vsakdanjo vrtčevsko prakso novosti na področju umetnostne vzgoje, izvajati širše zastavljen projekt  »Vipavska dolina«. Projekt ponuja poleg možnosti slediti in prisluhniti otrokovemu glasu ter idejam, veliko možnosti širšega sodelovanja. V načrtovanje smo poleg otrok in odgovornih v projektu na UP PEF, vključili tudi umetnike z različnih umetniških področji in druge institucije, ki bodo z nami sodelovali in se vključevali v dejavnosti skozi celoten projekt.

Simbioza giba

V ponedeljek, 21.10.2019 smo v sodelovanju z zdravtstvenim domom Ajdovščina izvedli aktivno dopoldne in na ta način povezovali starejše in mlajše generacije. Skupaj smo ozaveščali projekt ki spodbuja medgeneracijsko sodelovanje, prostovoljstvo in telesno aktivnost . Akciji se je pridružilo kar 36 odraslih, ki so migali skupaj z otroki ter skupaj premagovali športne izzive.
Še enkrat iskrena hvala vsem!

ODPRTJE RAZSTAVE 14. CICI UMETNIJ V LJUBLJANI

Odprtje bienalne razstave Ciciumetnije, tokrat že 14. po vrsti, so potekale 2. aprila 2019 ob 10. uri v Slovenskem etnografskem muzeju. Gre za natečaj otroških likovnih del revij Ciciban in Cicido ter Otroškega vrtca Ajdovščina. Naš pevski zbor se je na prireditev odpeljal z avtobusom kar je bilo posebno doživetje. Otroci so otvoritev počastili s svojim ubranim petjem. Pod vodstvom zborovodkinje Marjane Krapež, ter ob harmonski spremljavi vzgojiteljice Lori Petkovšek je donela vrtčevska himna.

OBISK DEDKA MRAZA

Kot veleva tradicija nas je tudi letos obiskal težko pričakovani dobri mož Dedek Mraz. Z njim smo se fotografirali, zapeli zimske pesmi, v skupinah pa so otroke pričakale nove igrače, katerih so se zelo razveselili.

Ta dan je bil prav poseben tudi zato, saj so nas z igrico Izgubljeni zobek razveselili dijaki srednje šole Veno Pilon. Dan je bil prazničen, vesel in razigran. Skupaj smo še zarajali in se na ta način poslovili od starega leta.

DOBRO VOLJO MELJEMO,
SE V NOVO LET0 2019 PELJEMO.

Otroci in vzgojiteljice

Tradicionalni slovenski zajtrk

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK PRI » RDEČIH PIKAH«

V petek, 16.11.2018, smo obeležili vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Izvedli smo samopostrežni zajtrk, ki je bil sestavljen iz: kruha, masla, medu, mleka in jabolk. Otroci so si samostojno namazali na kruh maslo in med, nalili mleko v skodelice ter narezali jabolka s posebnim rezalnikom. Nad idejo so bili navdušeni, zaželeli so si, da bi v prihodnje izvajali samopostrežne obroke.

Obisk 1. razreda

V vrtcu Ribnik smo znova vzpostavili sodelovanje med vrtcem in šolo.

V četrtek, 24.5.2018 smo Rumene pike obiskale 1.a razred OŠ Šturje. Prijazno so nas sprejeli ter za nas pripravili vadbeno uro v telovadnici. Otroci so se imeli zelo lepo. Obenem so spoznali, da je šola lahko zelo prijetna in pozitivna izkušnja.

Hvala vsem učiteljem za pozitiven odziv. 
 

Adrijana, Erik in Erika

Strani

Subscribe to RSS - Ribnik I