Selo

Praznična okrasitev smreke

Otroci iz vrtca Selo smo s krajevno skupnostjo letos skupaj okrasili novoletno smrečico, ki stoji ob vrtcu. Krajevna skupnost je postavila smreko in nanjo obesila lučke, otroci pa so v vrtcu izdelali obeske, kateri  jo že krasijo.

K sodelovanju smo povabili tudi otroke, ki trenutno vrtca ne obiskujejo, ti pa so se v velikem številu že odzvali našemu povabilu.

Vzgojno osebje iz vrtca Selo
 

Mesec december, mesec poln pričakovanj, čarobnosti in veselja.

Ja tudi to je pomembno, vendar v našem vrtcu smo  v tem prazničnem decembru dali poudarek druženju in medsebojnem povezovanju.  Otroci iz skupin Zajčki, Sovice in Ježki smo se družili ob različni priložnostih. V spomin pa se nama bosta zagotovo  zapisala dva dogodka.

Praznični zajtrk Pri petih snežakih je bil res nekaj čarobnega. Dolgo jedilno mizo, ki je povezala vse med seboj smo si pripravili kar na hodniku vrtca.  Vzdušje pa  nam je pričarala še zimska glasba. Ker pa nam je bilo tako lepo smo druženje nadaljevali še pri kosilu.

Humanost na poti v Afriko

Prenašanje vrednot iz starejše generacije na mlajšo je temelj za obstoj današnje družbe. V vrtcu vrednotam posvečamo posebno pozornost tudi skozi oči projekta Zmagujmo z vrednotami. V okviru drugega modula Humanost in skrb za sočloveka smo vzgojiteljice v vrtcu Selo otrokom predstavile humanost na malce zanimivejši način. Otrokom smo predstavile življenje v afriških državah. Starše in otroke smo povabili k zbiranju starih oz. rabljenih oblačil in igrač ter šolskih potrebščin. Nabrali smo kar nekaj škatel darov za otroke iz Gambije.

Z OČKOM SMO USTVARJALI, Z MAMICO TELOVADILI

V skupini Zajčki smo se v mesecu marcu pogovarjali o družini. Predstavljali smo svoje družine, se pogovarjali o družinskih članih ter v skupino povabili očke vseh otrok. Na začetku so otroci pogumno nastopili pred svojimi očki. Zaplesali so nekaj plesov ter povedali pesmico o družini. Da pa se ne bi prehitro razšli, sva otroke in starše povabili, da skupaj izdelajo darila za mamice ob materinskem dnevu. Ponudili sva storže, tempera barve ter lesene deščice. Otroci so barvali, očki so lepili in nastala so čudovita darila, katera smo naslednji dan podarili mamicam.

Rajanje s čarovnico Mico

Mica živi za deveto goro… in včasih prileti tudi mimo Sela. Tako je bilo tudi v petek, 27. 10. 2017, ko nas je nepričakovano med rajanjem obiskala čarovnica Mica. Zaplesala je z nami in izvedla vragolije na metli. Ta dan je bil v vrtcu prav poseben, saj smo se po malici zbrali vsi otroci na hodniku ter ustvarjali jesenske buče in čarovnice Mice. Bilo je zelo zabavno, otroci so z veseljem ustvarjali ter se skupno igrali. In veste kaj, čarovnica Mica sploh ni grozna gospa, ampak čisto prijazna. Vzgojiteljice

Pomoč z lopatko in kanglico

»Najboljše v človekovem življenju so majhna dejanja pozornosti in ljubezni, ki nimajo imen in se jih niti ne spominjamo« je zapisal William Wordsworth. V okviru projekta Zmagujmo z vrednotami, smo se z otroki pogovarjali o skrbi za sočloveka. V vrtcu otrokom nudimo veliko možnosti za skrb za druge. Starejši poskrbijo za mlajše ob igri, obuvanju, oblačenju itd. Vzgojiteljice iz oddelčnega vrtca Selo smo otrokom predlagale, da bi z majhno pozornostjo poskrbeli tudi za sovaščane. Otroke iz skupin Zajčki, Sovice in Ježki smo povabili k čistilni akciji v okolici vrtca.

MAVRIČNO IGRIŠČE V SELU

Poletne počitnice so že trkale na naša vrata, ko smo se v torek, 13.06.2017 zbrali na igrišču vrtca Selo. Imeli smo še zadnje srečanje pred poletnimi počitnicami. Bilo je zelo živahno. Vzgojiteljice in otroci iz skupin Sovice in Zajčki ter njihovi starši smo se odločili, da polepšamo zid na igrišču. Vsak je prinesel svoj čopič, barve pa smo dobili v vrtcu. Po pozdravu in napotkih za delo, smo pričeli z barvanjem. Vsi smo zavihali rokave. Hiteli smo sem ter tja in iskali primerne barve za poslikavo figuric. Nekateri otroci so staršem veselo pomagali, drugi pa so se igrali na igralih.

LIKOVNA RAZSTAVA V SELU

V prazničnem decembru smo se na povabilo krajevne skupnosti Selo odzvale tudi s strani vrtca in pripravile razstavo otroških izdelkov in risbic. Razstava je bila na ogled v krajevnem domu v času dveh vikendov v decembru. Odziv krajanov je bil zelo pozitiven, svoje misli so zapisali v zvezek vtisov: -Mali umetniki, velike mojstrovine -Zelo so lepi vaši izdelki. -Otroška domišljija ne pozna meja in lepo je, da se to tudi pokaže. Tudi sami smo ponosni na svoje izdelke. Otroci in vzgojiteljice Ana Debenjak Melita rožič Ksenja Podgornik Alenka Stopar Tatjana Leskovec Sever Agata Praček

Selo

Info: 

ENOTA SELO,
SELO 39,
5262 ČRNIČE

T: (05) 366 60 23
Poslovalni čas enote: od 6.00 do 16.30,
oz. po dogovoru s starši.

Vrtec Selo je bil zgrajen leta 2010. Pred tem je eno oddelčni vrtec deloval v starih prostorih, ko pa se je povečal vpis otrok tudi na področju Sela in bližnjih krajev, se je občina odločila za novogradnjo dvooddelčnega vrtca, ki je hitro postal premajhen. Že v šolskem letu 2011/2012 smo večnamenski prostor preuredili v tretjo igralnico. Vrtec ima prijetno urejeno otroško igrišče, strokovne delavke pa se z otroki lepo vključujejo v utrip kraja in vzdržujejo stik z naravo in lokalnimi običaji ter tradicijo.

ST.

IME SKUPINE in e-naslov

VZGOJITELJICA

POM. VZG.

4 – 6 let

JEŽKI
jezki.selo@mojedete.si

Suzana Likar

Grega Kravos

2 – 5 let

SOVICE
sovice.selo@mojedete.si

Tina Breščak
(Maja Šuštar)

Marina Bizjak
(Urban Kapušin)

1 – 3 leta

ZAJČKI
zajcki.selo@mojedete.si

Tjaša Rustja

Alenka Stopar

Subscribe to RSS - Selo