Vipava

Veseli december

Da bi otrokom polepšali predpraznični čas, so jim vzgojno osebje vrtca Vipava pripravile lutkovno igrico z naslovom "Mišek Matiček", dijaki Srednje šole Veno Pilon pa igrico z naslovom "Miška išče srečo". Otroke je obiskal in obdaril tudi dedek Mraz.

Slovenski tradicionalni zajtrk

V okviru nacionalnega projekta "Slovenski tradicionalni zajtrk" smo, poleg drugih aktivnosti, sodelovali tudi z udeleženci projekta PUM-O (ki delije pod okriljem Ljudske univerze Ajdovščina). Predstavili so nam čebelarske produkte, nekaj opreme ter domače zeliščne čaje. Skupaj smo tudi spekli medenjake ter se podružili ob čaju in piškotih.
Hvala PUM-ovcem in njihovi mentorici ge. Nataši Mohorčič za prijetno dopoldne.
 

Vaja evakuacije iz vrtca

V oktobru smo se v vrtcu Vipava seznanjali z varno evakuacijo iz prostorov v primeru naravnih nesreč. Različne dejavnosti (igre, pogovori, zgodbice, vaja) na to temo so potekale po skupinah. Štiriindvajsetega oktobra pa so nas obiskali gasilci PGD Vipava, kateri so prisostvovali vaji evakuacije celotnega vrtca ter nam predstavili vozila, orodje in delo gasilcev.
Ob tej priložnosti se jim tudi najlepše zahvaljujemo za poučno druženje.

Zdravje v vrtcu

V okviru programa Zdravje v vrtcu – medgeneracijsko sodelovanje smo se na povabilo organizatork, skupini Lune in Kapljice udeležili dneva brez alkohola, ki je potekal 3. 4. 2019 v kulturnem domu v Vipavi. Tam so se predstavila različna društva, kot so Šent, Društvo mladih, športno društvo, društvo Škofijske karitas in druga, ki so ponujala različne aktivnosti za otroke in odrasle.

Jesensko srečanje s starši

Na topel jesenski popoldan smo se otroci iz skupine Polžki, skupaj s starši zbrali pred našim vrtcem. Sledili smo škratkovim stopinjam, ki so nas vodile na igrišče. Tu nas je čakalo pismo škratkov Pikca in Pokca. V njem sta nas nagovorila, naj jima pomagamo pospraviti jesenske pridelke in plodove, ki jih je vipavska burja raznesla po vsem igrišču. Ker radi pomagamo, smo hitro začeli z delom. Na kup smo prinesli vse kar smo našli, potem pa razmislili, kako bi vse nabrano lahko uporabili.

Pika Nogavička pri Sončkih

V skupini Sončki smo se v mesecu marcu igrali s Piko Nogavičko. Vsakodnevno smo se srečevali z dogodivščinami, ki jih je počela tudi Pika v svoji zgodbi: našemili smo se v Pike, jahali konja, pobarvali hiško vilo Čira čara, pekli palačinke, poskakovali na trampolinu, se igrali gibalno igro »Dan-noč«, pripravili svojo mešanico čaja in popoldne povabili starše na čajanko ter jim nastopali s pesmicami, deklamacijami in rajalnimi plesi, ki smo se jih naučili.

ZDRAVJE V VRTCU

V sodelovanju treh skupin, Kapljice, Sončki in Polžki iz Vipave, smo v januarju in februarju izvajali projekt »Zdravje v vrtcu«. Namen projekta je bil seznanjati otroke z zdravim načinom življenja, zdravo prehrano, gibanjem za zdravje in navajanje na pravilno umivanje rok.

Medse smo povabili medicinsko sestro iz ZD Ajdovščina, ki je otrokom preko zgodbice in sličic približala pravilno umivanje rok, pri katerem so zelo lepo sodelovali. Na steno umivalnice smo otrokom prilepili podobne sličice z isto vsebino, kot vizualni pripomoček pri vsakodnevnem umivanju in higieni v vrtcu.

Strani

Subscribe to RSS - Vipava