Potovanje okrog sveta

POTOVANJE OKROG SVETA

V mesecu oktobru in novembru smo v skupini Medvedki potovali po celinah naše Zemlje. S pesmijo Gremo okrog sveta smo odpotovali na prvo celino Afriko. V skupini smo izdelali afriško hišico s slamnato streho ter igrali na prave afriške bobne in plesali ob afriški glasbi. Poslušali smo pravljico Juri Muri v Afriki in ob zgodbi spoznali različne živali, ki živijo v Afriki. Spoznali smo tudi celino Avstralijo, v skupini pa smo spoznavali glasbilo didžeridu. V skupini smo si pripravili oder, kot ga imajo v Operni hiši  Sydney in na najem izvedli karaoke ter se naučili angleško pesmico. Spoznali smo tudi goro Uluru ter značilne avstralske živali, kot so kenguru, koala in emu.  Že komaj smo čakali, da se odpravimo naprej in obiščemo Severno in Južno Ameriko. Oblekli smo se v prava mehiška oblačila in si nadeli velik mehiški klobuk. V skupini smo si izdelali indijanski šotor ter indijanska pokrivala s peresi. Pot nas je peljala naprej, in sicer na največjo celino-Azijo. V skupino smo povabili go. Gin, ki prihaja iz Kitajske. Zapela nam je pesmico v njenem jeziku ter nas naučila kako se pravilno drži kitajske palčke. Ker pa ima Azija tudi največ vulkanov, smo z različnimi eksperimenti izvedli bruhanje lave in se ob tem zelo zabavali.
In že smo odpotovali v Evropo. Spoznali smo najznamenitejše arhitekture, kot so Eifflov stolp, Poševni stolp ter Big Ben. Ob pravljici Bikec Ferdinand smo spoznali bikoborbe v Španiji ter z rutkami zaplesali ob španski glasbi. Na severu Evrope smo spoznali Božičkovo vas ter zelo blizu, na Švedskem, dom Pike Nogavičke.
Kot zadnjo celino, ki smo jo obiskali pa je bila Antarktika. Poigrali smo se z ledom ter izvedli nekaj poskusov z ledom in vodo. Spoznali smo pingvine in se naučili Pingvinov ples. V skupini smo si izdelali tudi iglu ter na pano postavili eskime.
Pot okrog sveta je bila zelo zanimiva, saj smo spoznali veliko novih stvari in vsakemu bo ostala v spominu kakšna lepa znamenitost ali posebna zanimivost.
 

Vzgojiteljici:
Maja Kravos in Tjaša Šček