Z jelenčki v praznične dni

Z JELENČKI V PRAZNIČNE DNI

V praznični december smo vstopili tudi v vrtcu na Colu. Že takoj ob vhodu v vrtec so staršem, otrokom in ostalim vaščanom »pomahali« razposajeni jelenčki, ki so krasili okna in vrata naših igralnic. Tudi stopnišče vrtca in ostale prostore smo strokovne delavke okrasile z jelenčki iz lesa in našemu vrtcu dodale čarobno noto tega prelepega meseca.
Otroci so sodelovali pri ustvarjanju okrasnih panojev ter likovnih izdelkov, ki smo jih izobesili na panoje v garderobah. Tako starejši, kot tudi mlajši otroci, so bili zelo ustvarjalni in domiselni. Na stopnišču smo postavili smreko, ki so jo otroci okrasili s storži, katere so sami pobarvali.
V obeh igralnicah smo pripravili pravljični kotiček iz koprene, ki smo ga odeli z lučkami, da je dobil še bolj skrivnostno in praznično podobo. Otroke je tako še bolj pritegnil in navdušeno so prisluhnili pravljicam z zimsko vsebino, ki smo jih prebirali v njem.
December je čas obiskovanja in tudi mi smo imeli nekaj obiskov.  Medvedke sta obiskali ga. Špela Koron, ki nam je predstavila pripomočke, s katerimi nas pregleda zdravnik ter ga. Damjana Marc, ki nam je demonstrirala pravilno ščetkanje zob. Obe skupini pa smo si skupaj ogledali predstavo dijakov 4.letnika SŠ Veno Pilon, z naslovom Dogodivščine male Pike.
Najbolj od vsega pa smo se razveselili prvih snežink in ta čas izkoristili za zimske radosti na snegu. Medvedki in Ježki smo se v teh dneh še bolj povezali, saj smo veliko časa preživeli skupaj. Veliko smo se igrali, si ogledali risanko o jelenčku Niku ter rajali ob otroški glasbi v prostorih Gasilskega društva Col. Sprememba okolja je na otroke pozitivno vplivala, saj so vidno uživali tako ob plesu, kot tudi ob ogledu risanke na velikem platnu.
Pred počitnicami pa smo v vrtec povabili tudi starše ter pripravili decembrsko srečanje. Starši so skupaj z otroki sodelovali v delavnici, kjer so izdelali svetilke iz steklenega kozarca. Po prižigu vseh lučk  smo se odpravili na kratek sprehod okrog vrtca in tudi vreme nam je dopustilo, da smo doživeli čarobnost, ki so jo pričarale lučke. Ob vrnitvi v vrtec pa nas je čakalo še presenečenje. Dedek Mraz ni pozabil na nas. Zelo smo se razveselili njegovega obiska, še bolj pa daril, ki nam jih je prinesel. Polni lepih in nepozabnih vtisov smo srečanje zaključili ob sladkih dobrotah, ki smo jih spekli čisto sami.
 
                                                                                                                                  Otroci in vzgojiteljice iz skupine
                                                                                                                                                Ježki in Medvedki